Δηλώσεις του coach Γεωργιάδη

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο προπονητής του Ηρακλή, Κώστας Γεωργιάδης, που οδήγησε τους “κυανόλευκους” σε σημαντικό διπλό το Σάββατο στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό, με πειστική εμφάνιση και για το παρθενικό φετινό τρίποντο σε μια κρίσιμη “μάχη”. 

Ο τεχνικός του Ημίθεου έδωσε το σύνθημα για ανάλογη συνέχεια και νέα επιτυχία την Παρασκευή, με τον Παναθηναϊκό Β στο Καυτανζόγλειο, για να έχει αξία και αντίκρισμα η πρόσφατη νίκη, ενώ συμπλήρωσε οτι “κλειδί” για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει είναι η ισορροπία και η σταθερότητα. 

Ο Κώστας Γεωργιάδης εξήρε την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητα των παικτών του στις Σέρρες, τονίζοντας οτι βγήκε αντίδραση και ήταν μια απάντηση προς τους ίδιους τους εαυτούς τους, προσθέτοντας ακόμα οτι το τρίπτυχο και οι πυλώνες για να πετύχει φέτος ο Ηρακλής είναι η ενότητα ομάδας, διοίκησης και κόσμου, που πρέπει να διατηρηθεί. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το διπλό στις Σέρρες: “Υπάρχει ικανοποίηση εκτός από το αποτέλεσμα για την εμφάνιση και την παρουσία. Νομίζω οτι βγήκε μια αντίδραση, μετά το πρώτο παιχνίδι-γιατί εμείς είχαμε το ρεπό μας τη 2η αγωνιστική- από την όχι τόσο καλή παρουσία και το όχι καλό αποτέλεσμα απέναντι στην Αριδαία. Νομίζω οτι ήταν μια ωραία απάντηση, στους εαυτούς μας κυρίως. Νομίζω οτι τουλάχιστον για την προσπάθεια που γίνεται θα πρέπει να έχουμε τέτοιες παρουσίες και να χαρίζουμε στον κόσμο μας τέτοιες νίκες”.

Για το αν άλλαξε κάτι σε σχέση με τα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια (μαζί με του Κυπέλλου), ή απλά ήταν η… σπίθα και το “κλικ” που έλειπε, το εφαλτήριο της ανάκαμψης: “Είναι τρία διαφορετικά παιχνίδια. Στο θεσμό του Κυπέλλου είχαμε μια παρουσία, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, που με άφησε ικανοποιημένο ως πρώτο επίσημο παιχνίδι. Στον αγώνα με την Αριδαία δεν ήμασταν καθόλου ικανοποιημένοι και νομίζω οτι ουσιαστικά η αποδοχή της παρουσίας μας, είναι αυτό που μας έκανε να αλλάξουμε. Να δούμε πραγματικά την παρουσία μας με την Αριδαία και να αλλάξουμε πράγματα. Να είμαστε πιο αποφασισμένοι και πιο συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι και κυρίως να ακολουθούμε το τακτικό μας πλάνο. Αυτό τουλάχιστον την περσινή χρονιά έδειξε οτι είναι το κλειδί για εμάς, για να μπορούμε να παίρνουμε και αποτελέσματα και να έχουμε και καλή παρουσία. Στις Σέρρες είχαμε αυτό, ακολουθήσαμε το τακτικό πλάνο, ήταν οι ποδοσφαιριστές απόλυτα συγκεντρωμένοι, αφοσιωμένοι σε αυτό. Αποφασιστικοί και νομίζω οτι αυτό έκρινε και πήραμε μια δίκαιη νίκη και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το κομμάτι που μας δίνει δυναμική είναι το να ακολουθούμε το αγωνιστικό μας πλάνο, αλλά και η παρουσία του κόσμου, που ήταν πραγματικά συγκλονιστική στις Σέρρες”.

Για τις ψυχολογικές προεκτάσεις σε αυτό το πρώτο τρίποντο, σε εκτός έδρας ντέρμπι, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό Β στο Καυτανζόγλειο την Παρασκευή: “Νομίζω οτι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο ισορροπημένοι. Μας δίνει μια αυτοπεποίθηση, αλλά μένει μέχρι εκεί. Ξέρετε οτι το χθες δεν εγγυάται την επόμενή μας μέρα. Αυτό σημαίνει οτι τελείωσε το παιχνίδι, πήραμε μια σημαντική νίκη και τρεις βαθμούς, αλλά μπαίνουμε στη διαδικασία ανάλυσης του επόμενου αντιπάλου και οι ποδοσφαιριστές μας να μείνουν προσγειωμένοι και ισορροπημένοι. Δεν ξεκινήσαμε μια προσπάθεια φέτος για να πάρουμε μια νίκη και να πετάμε στα σύννεφα, ούτε αν δεν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε. Βλέπουμε τους επόμενους αντιπάλους μας, στη δουλειά μας, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, να φέρουμε άλλη μια νίκη. Αν δεν πετύχουμε μια σπουδαία νίκη την Παρασκευή, με μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός Β, δε θα έχει ιδιαίτερη αξία η νίκη με τον Πανσερραϊκό. Τον προηγούμενο χρόνο δε καταφέραμε να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό, αλλά πάντα είχαμε καλή παρουσία, πάντα ήμασταν κυρίαρχοι. Νομίζω οτι αυτή τη φορά η παρουσία μας ήταν πιο μεστή, πιο ώριμη. Σίγουρα όταν κάνεις μια νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έχει βάλει ψηλά τον πήχη τη φετινή χρονιά και αν αυτό συνδυάζεται μέσα στο σπίτι το δικό του, δίνει μια ικανοποίηση παραπάνω, αλλά ακόμα και αυτό, δίνει τρεις βαθμούς. Δε δίνει παραπάνω, επομένως είναι μια νίκη και σταματά εδώ, πάμε να δούμε το επόμενο παιχνίδι μας”.

Για το που κρίθηκε ο αγώνας στις Σέρρες: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και έχει τις ιδιαιτερότητές του. Νομίζω οτι ο Πανσερραϊκός ήταν κακός, γιατί δε του επιτρέψαμε εμείς να είναι καλός. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, το γνωρίζουμε, έχει κάποια αδύνατα σημεία, όπως όλες οι ομάδες. Όπως όλα τα τακτικά πλάνα, έχουν αδύνατα σημεία και θετικά. Νομίζω οτι δουλέψαμε αρκετά καλά, κυρίως στην αποφασιστικότητα και τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στο τακτικό πλάνο, αυτό ήταν το κλειδί. Ήταν ένα τακτικό παιχνίδι. Και βέβαια στην αποτελεσματικότητα, οτι στις 2-3 πρώτες ευκαιρίες μας πετυχαίνουμε τέρμα και μπαίνουμε μπροστά στο σκορ. Αυτό είναι σπουδαίο και ευελπιστώ να το κρατήσουμε, κάτι που δεν το είχαμε με την Αριδαία, αργήσαμε να πετύχουμε τέρμα και να μπούμε εμείς μπροστά στο σκορ. Έτσι θέλω να είναι και η συνέχεια. Να κρατήσουμε αυτό το κομμάτι, οτι κάθε παιχνίδι για εμάς είναι σημαντικό και βήμα-βήμα να μπορούμε να βελτιώνουμε και άλλο την ομάδα μας. Έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, δε σημαίνει οτι με μια νίκη είναι όλα καλά και όλα τέλεια. Υπάρχουν κενά κομμάτια, που θέλω να τα βελτιώσουμε και να παρουσιαζόμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Για αυτό λέω ισορροπημένα”.

Για το γεγονός οτι σχεδόν όλα τα φαβορί στο Βορρά (εξαίρεση η Αναγέννηση Καρδίτσας, με το “δυο στα δυο”), όπως η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός και η Νίκη Βόλου, εκτός από τον Ηρακλή, είχαν ήδη από νωρίς μίνιμουμ μια απώλεια βαθμολογικά: “Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν πιστεύω οτι υπάρχουν 2-3 φαβορί μόνο. Δε πιστεύω οτι στη θεωρία μπορεί να βγει κάποιος πρωταθλητής, ούτε με το όνομα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά μας, να είμαστε ενωμένοι ακόμα και στα δύσκολα. Έχω θέσει ένα τρίπτυχο, που θεωρώ οτι είναι οι τρεις πυλώνες που θα δώσουν στον Ηρακλή μια επιτυχημένη χρονιά. Το κομμάτι της διοικητικής σταθερότητας, προς το παρόν ο κ. Ευγενίου μας το δίνει και ταυτόχρονα είναι και ο κόσμος, που μπορεί να βοηθήσει και το δείχνει. Από τα πρώτα μας παιχνίδια είναι παρών. Το τρίτο κομμάτι μας, το αγωνιστικό, το… σπρώχνουν τα δυο πρώτα. Αυτά είναι τα τρία σπουδαία κομμάτια μας, τα οποία αν τα κρατήσουμε νομίζω οτι ο Ηρακλής έχει πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει και να είναι μέσα στις ομάδες, που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος, να διεκδικούν την πρώτη θέση”.

Για το που κρίνεται η άνοδος και αν σκέφτονται ήδη δειλά-δειλά τις μεταγραφές του Γενάρη: “Το τρίπτυχο που προείπα θέλουμε να είναι πάντα σταθερό. Όσο αυτό είναι σταθερό και ενωμένο, κόσμος, διοίκηση και αγωνιστικό κομμάτι, που είναι ένα προς το παρόν και δε θέλω αυτό να αλλάξει, ο Ηρακλής θα έχει μια δυναμική. Θεωρώ οτι γρήγορα βιαζόμαστε να μηδενίζουμε ανθρώπους, ολόκληρα αγωνιστικά τμήματα στην πρώτη αποτυχία και πολύ γρήγορα να πετάμε στα σύννεφα σε ένα-δυο αποτελέσματα καλά. Εγώ θέλω να έχουμε ισορροπία, νομίζω οτι θα είναι το κλειδί για την κάθε ομάδα και η σταθερότητα. Όσο για το αν κοιτάμε τον Ιανουάριο, δε θέλω να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία από τώρα, έχουμε παίξει μόλις δυο παιχνίδια. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να εξαντλήσουμε το να είναι όλοι οι παίκτες μας έτοιμοι να βοηθήσουν την προσπάθειά μας μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη. Σίγουρα το κομμάτι του σκάουτινγκ γίνεται, αλλά είναι σε δεύτερο κομμάτι αυτή τη στιγμή. Γιατί θέλουμε όπως είπα να είναι όλοι οι παίκτες μας ενεργοί, έτοιμοι να βοηθήσουν από… 1 λεπτό μέχρι 95, την κάθε προσπάθεια και στο κάθε παιχνίδι”.

*Ο Κώστας Γεωργιάδης την Κυριακή βρέθηκε στην Ευκαρπία, παρακολουθώντας το παιχνίδι του Μακεδονικού (τον αντιμετωπίζει τη μεθεπόμενη, 5η αγωνιστική) με το Θεσπρωτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *