Η Ρ. Γρηγοριάδου στο iraklis-press24: Καλή αγωνιστική χρονιά για όλα τα τμήματα του Γ.Σ Ηρακλή

Η Ραφαηλία Γρηγοριάδου εφέτος αναλαμβάνει ως προπονήτρια το αγωνιστικό τμήμα των ρίψεων στο τμήμα στίβου του Ηρακλή. Η νέα coach του τμήματος Ρίψεων είναι Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική της Άθλησης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνή επίπεδο στο άθλημα της Σφυροβολίας. Σαν αθλήτρια υπήρξε 5 φορές Πανελληνιονίκης του αγωνίσματος, ενώ επίσης πήρε την 20η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 το 201 και 1η Θέση σε Διεθνή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου με ρεκόρ αγώνων εκείνη την χρονιά.

Την περσινή χρονιά η νεαρή προπονήτρια του Γ.Σ Ηρακλής μάθαινε τα μυστικά του αθλήματος των Ρίψεων από πολύ νεαρές ηλικίες όπου ξεκινάνε τα παιδιά να μαθαίνουν τα αθλήματα του Στίβου όπως θα πράξει και εφέτος όπως δηλώνει αποκλειστικά στο Iraklis-press24.

                                                Αναλυτικά η συνέντευξη

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Στίβος έχει ανέβει επίπεδο με αρκετούς αθλητές-ιες να φέρνουν διακρίσεις και μετάλλια. Πιο είναι το κίνητρο για ένα παιδί να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα του Στίβου;

«Θεωρώ ότι η αγάπη τους για το άθλημα είναι από το πιο σημαντικό κίνητρο. Επιπλέον, βλέποντας όλες αυτές τις διακρίσεις των μεγαλύτερων αθλητών, γεννιέται η επιθυμία και για τα μικρά παιδιά να προσπαθήσουν έτσι ώστε να πετύχουν ότι και οι Πρωταθλητές της χώρας μας.»

Οι υποδομές στην Ελλάδα και η βελτίωση εγκαταστάσεων είναι απαραίτητη. Οι εισηγήσεις των αρμοδίων δεν εφαρμόζονται από την πολιτεία για καλύτερες συνθήκες άθλησης και πολλές φορές εκατοντάδες αθλητές-ιες μαζεύονται σε έναν χώρο. Πόσο δύσκολο είναι αυτό να το διαχειριστεί προπονητής-ια και αθλητής-α

«Οι κακές υποδομές είναι ένα μεγάλο ζήτημα που προβληματίζει σχεδόν όλους τους προπονητές. Είναι αρκετά δύσκολο να το διαχειριστούν οι προπονητές αλλά και οι αθλητές διότι πρέπει συνεχώς να αναζητούν τρόπους έτσι ώστε να “βγει” μια σωστή προπονητική μονάδα χωρίς κακώσεις για τον αθλητή. Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξει αυτό.»

Ο Ηρακλής έχει κάνει σταθερά βήματα στον χώρο του Στίβου και όχι μόνο με αθλητές-ιες να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις. Το δικό σου σχόλιο;

«Αναμφίβολα, ο Γ.Σ Ηρακλής έχει αναδείξει αξιόλογους προπονητές αλλά και αθλητές ανά τα χρόνια. Ευελπιστώ να συνεχίσει αυτή η παράδοση.»

Ο προπονητής εκτός από το επάγγελμα του, πρέπει ταυτόχρονα και να κερδίσει το παιδί μέσα από την συμπεριφορά; Πόσο δύσκολο και συνάμα εύκολο είναι αυτό ειδικά σε πολύ νεαρές ηλικίες;

«Ο προπονητής έχει πολλούς ρόλους. Ένας από αυτούς είναι ο ρόλος του παιδαγωγού. Με την παιδαγωγική αυτή κατάρτιση αλλά και τις αντίστοιχες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας, ο προπονητής φέρνει πιο κοντά το παιδί με το άθλημα.»

Φέτος θα είσαι προπονήτρια στο άθλημα των ρίψεων. Το συγκεκριμένο άθλημα του Στίβου πόσο δύσκολο είναι; 

«Έχει ένα βαθμό δυσκολίας για τον λόγο ότι πέρα από το σώμα σου έχεις να διαχειριστείς το όργανο ρίψης. Τα αγωνίσματα των ρίψεων είναι αρκετά “τεχνικά” αγωνίσματα όπου πρέπει να αφιερωθούν πολλές ώρες στην τεχνική του εκάστοτε ριπτικού αγωνίσματος.»

Στις νεαρές ηλικίες  τα παιδιά δοκιμάζουν όλα τα αγωνίσματα του Στίβου;  Και αν κάποιο παιδί ξεχωρίσει μπαίνει σε κάποιο άλλο γκρουπ το οποίο υπάρχουν αθλητές-ιες που ξεχωρίζουν;

«Από 4 έως τα 12 χρονών τα παιδιά δοκιμάζονται και προπονούνται πολύπλευρα. Αν κάποιο παιδί τυχαίνει να ξεχωρίσει όταν έρθει η ώρα και με συνεννόηση των προπονητών πηγαίνει στο ανάλογο γκρουπ.»

Οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα του συλλόγου ξεκίνησαν. Το δικό σου μήνυμα για την νέα χρονιά;

«Καλή αγωνιστική χρονιά για όλα τα τμήματα του Γ.Σ Ηρακλή και πάνω από όλα αυτή η χρονιά να έχει υγεία τόσο σωματική όσο και πνευματική.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *