Ο Αλ. Αδαμίδης στο iraklis-press-24: Όλοι συμπαθούν τον Ηρακλή αλλά κανείς δεν τον θέλει!

Ο Ηρακληδέας νομικός Αλέξης Αδαμίδης, μίλησε αποκλειστικά στο iraklis-press24 για το θέμα του μπάσκετ αλλά και για τις επόμενες κινήσεις για το τμήμα καλαθοσφαίρισης αναφερόμενος και για το θέμα του γηπέδου.

Αναλυτικά

Η επόμενη ημέρα του μπάσκετ ποια μπορεί να είναι και τι χρειάζεται;

«Είναι πραγματικά πρωτοποριακή για τα ελληνικά αθλητικά δεδομένα η ταχύτατη νομική αντίδραση του ερασιτέχνη Ηρακλή, καθώς σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας κατάφερε με συντονισμένες νομικές ενέργειες να ξεκαθαρίσει το τοπίο τουλάχιστον σε διοικητικό επίπεδο. Η επόμενη μέρα του μπασκετικού Ηρακλή σε διοικητικό επίπεδο σημαίνει διοίκηση πρωτοδικείου για να μην υπάρχει ευθύνη για τις παλιές οφειλές και σε οικονομικό αγωνιστικό επίπεδο προσπάθεια εξεύρεσης εκείνης της ομάδας ανθρώπων οι οποίοι έχοντας τα απαραίτητα οικονομικά και διοικητικά Εφόδια θα οδηγήσουν την ομάδα ξανά στην Α1 σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική όμως ήταν η παρουσία του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αλλά και στην τελευταία Γενική Συνέλευση».

  • Σαν νομικός όταν είδατε τις αποφάσεις κατά της ΚΑΕ από τους αρμόδιους τι σκεφτήκατε;  Το πώς λειτουργούσε μια τέτοια ΚΑΕ και με τι καθεστώς ;

«Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ο μπασκετικός Ηρακλής ξεκίνησε με μια νέα ΚΑΕ δίχως οφειλές και κατέληξε υποβιβασμένος στην Α2 και με κάποιες οφειλές οι οποίες ευτυχώς είναι διαχειρίσιμες,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαλλάσσονται οι υπεύθυνοι. Όλα αυτά δείχνουν διοικητική προχειρότητα και πλήρη ανοργανωσιά, στοιχεία που έβλαψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την φήμη και την αξιοπιστία του Ηρακλή ιδιαίτερα στα κέντρα αποφάσεων που βρίσκονται στην Αθήνα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι Στην Αθήνα, όπου είναι το ήμισυ της επαγγελματικής μου πλέον νομικής δραστηριότητας εδώ και εφτά χρόνια, εξαιτίας αυτών των φαινομένων Και των αναξιόπιστων προσώπων,όλοι συμπαθούν τον Ηρακλή αλλά κανείς δεν τον θέλει»!

  • Για τον Γ.Σ Ηρακλής:  Η επόμενη ημέρα στον Ερασιτέχνη και για το όνειρο χιλιάδων Ηρακληδέων να δούνε το γήπεδο; Υπάρχει κάποια εξέλιξη γιατί σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται και από εκεί νεότερα;

«Ως απλό μέλος του ερασιτέχνη και όχι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η διοίκηση μέχρι σήμερα. Η αλήθεια είναι όμως ότι από το 2017 που ξεκίνησαμε την προσπάθεια αναγέννησης του ερασιτέχνη με αφετηρία την διάσωση των ακινήτων διαπίστωσα ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση αυτών. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί με ευχολόγια και με βαθύ καλοκαιρινό ύπνο, αναμένοντας να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρούμε έξω από το γραφεία της Αγ. Δημητρίου ουρά από επενδυτές. Οφείλει ο ερασιτέχνης να στελεχωθεί πλέον, από έμπειρους τεχνοκράτες, οι οποίοι θα εργαλειοποίησουν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα για την αξιοποίηση των ακινήτων, προφανώς βέβαια  σε όφελος της αγωνιστικής ανάτασης και της οικονομικής αυτονομίας του Ηρακλή! Δεν κρύβω ότι στο επίπεδο αυτό έχουν ήδη γίνει κάποιες προσεγγίσεις, καθαρά διερευνητικού περιεχομένου στην Αθήνα και στο εξωτερικό, δίχως όμως επί του παρόντος να είναι ανακοινώσιμη οποιαδήποτε εξέλιξη.  Σε κάθε περίπτωση αποκλειστικά αρμόδιο για την επίσπευση παρόμοιων διαδικασιών θα είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε πρώτη φάση Και όλα τα μέλη του Ηρακλή στην τελευταία».

  • Για την ημέρα μνήμης κατάκτησης του Κυπέλλου του 1976;

«Θυμάμαι απλά ότι στα πλαισια πανηγυρισμών ο πατέρας μου με πέταξε στο Συντριβάνι της Ομόνοιας μετά το τέλος του αγώνα! Τί να λέμε τώρα»!

  • Για την επόμενη ημέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα τι βλέπεται;

«Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρονιά μου άφησε μικτά συναισθήματα. Δηλαδή αισιοδοξία για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά απογοήτευση για την διοικητική οργάνωση. Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω με ιδιαίτερη χαρά ότι και στο διοικητικό κομμάτι γίνονται βήματα βελτίωσης! Θεωρώ ότι όπως και στο αγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να στελεχωθεί με έμπειρα και ικανά στελέχη και ο τρίτος όροφος της Μίκρας, αν θέλουμε ο Ηρακλής να αποπνέει αέρα και στόφα μεγάλης ομάδας! Εξίσου σημαντική θεωρώ ότι είναι και η εν γένει εκπροσώπηση του Ηρακλή στα θεσμικά κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα ώστε να αποκτήσει την αξιοπιστία που απαιτείται, αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *