Απολογίσμος ελλήνων παικτών

Ο Ήρακλης αν και αλλάξε ονόματα δεν αλλάξε τον αριθμό των ελλήνων παικτών σε σχέση με πέρσι, όμως η επιλόγη των νεοαποκτηθέντων παίκτων δεν πέτυχε στο βαθμό τον οποίο θα ήθελε η ομάδα.

Ο πρώτος ελλήνας πού επιλέχθηκε για την φετινή σέζον δεν ήταν παίκτης , ήταν πρόπονητης , ο Βαγγέλης Ζιάγκος ο οποίος είχε «λόγο» στον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας,βέβαια ο Ηρακλής άλλαξε αλλόυς δύο προπονήτες, ο Αστέριος Καλύβας που διαδέχθηκε τον πρωτό και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος με τον οποίο η ομάδα τελείωσε την σεζόν.
Πρώτος παίχτης ήταν ο Γιώργος Γκιουζέλης ερχόμενος απο τον Διαγόρα Δρυοπιδέων όπου σε 20 παιχνίδια είχε 128 πόντους , 6.4 πόντους , 4.8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο ανα παιχνίδι στην Α2 ,ενώ στην παρθενική του χρονιά στο πρωτάθλημα με τον γηραιό σε 9 παιχνίδια πέτυχε 19 πόντους με μέσο όρο 2.11 ανα παιχνίδι, μάζεψε 12 ριμπάουντ και έδωσε 4 ασσίστ.Στο Fiba europe cup πήρε συμμετοχή και στα 5 παιχνίδια και έβαλε 9 πόντους με μέσο όρο 1.8 πόντους ανα παιχνίδι ,πήρε 2 ριμπάουντ και είχε 2 ασσίστ.
Έπειτα, ο Δημήτρης Βεργίνης ήρθε απο τον Πανιώνιο με 201 πόντους σε 19 παιχνίδια και μέσο όρο 10.58 πόντους ανα παιχνίδι ,69 ριμπάουντ , 61 ασσίστ και 13 κλεψίματα παρολαύτα ο ελλήνας γκάρντ στην ομάδα της «καρδίας» του , σε 19 παιχνίδια έχει πετυχεί 95 πόντους με μέσο ορο τους 5 ανα παιχνίδι , έχει πάρει 23 ριμπάουντ έχει δώσει 20 ασσίστ ενώ εχεί και 9 κλεψίματα σε μία φανέρα χείροτερη σεζόν απο αυτήν με τον πανιώνιο. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκες υποχρεώσεις του συλλογού ούτε εκεί έκανε καλές εμαφανίσεις αφού, τοσο στο BCL στον αγώνα με τον Κεραυνό Στροβόλου έχει 5 πόντους και 1 ριμπάουντ,οσο και στο fiba europe cup που σε 5 παιχνίδια είχε 16 πόντους με μέσο όρο 3.2 ανα παιχνίδι 6 ριμπάουντ, 4 ασσίστ και 2 κλεψίματα.
Ο Σταύρος Σχίζας , ήταν ο επομένος που εντάχθηκε στο δυναμικό του Ηρακλή, ο οποίος την προηγούμενη σέζον αγωνίστηκε και στην εγχωρία λίγκα αλλά και στο BCL με την ομάδα του παοκ,ο ελλήνας γκάρντ οσον αφορά το πρωτάθλημα σε 17 παιχνίδια έβαλε 45 πόντους με μέσο όρο 2.65 ανα παιχνίδι , είχε 32 ριμπάουντ , 13 ασσίστ και 6 κλεψίματα. Στο περσινό BCL είχε 22 πόντους σε 10 παιχνίδια με μέσο όρο 2.2 ανα παιχνίδι , 16 ριμπάουντ , 6 ασσίστ και 4 κλεψίματα. Την φετινή χρονιά αγωνιζόμενος με την φανέλα του Ηρακλή σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε 48 πόντους με μέσο όρο 2.18 ανα παιχνίδι 34 ριμπάουντ ,9 ασσίστ και 8 κλεψίματα. Στο φετινό BCL στην αναμέτρηση εναντία του Κεραυνού Στροβόλου είχε 1 ριμπάουντ σε 59 δευτερόλεπτα που προλάβε να αγωνιστεί ενώ στο europe cup της fiba είχε σε 5 αγώνες 18 πόντους με μέσο όρο 3.6 ανα παιχνίδι , 5 ριμπάουντ και 3 ασσίστ σε μία σταθερή χρονιά αναλογικά με τα περσινά του στατιστικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του Ηρακλή.
Ο πολυσυζητημένος Μιχάλης Τσαϊρελης ήρθε στον Ηρακλή απο τον Ηφαίστο ομώς έκανε μια παρά πολύ κακή χρονιά στην Θεσσαλονική με αποτέλεσμα στην μέση της χρονιάς να αποχωρήσει για την ομάδα του Περιστερίου. Ο διεθνής φοργουόντ την περσινή χρονιά στην Λήμνο είχε 130 πόντους σε 20 παιχνίδια με μέσο όρο 6.50 πόντους ανά παιχνίδι 60 ριμπάουντ , 15 ασσίστ και 5 μπλόκ .Ενώ στο γηραίο κατάφερε να πετύχει 90 πόντους με μέσο όρο 5.63 ανά παιχνίδι 14 ασσίστ , 57 ριμπάουντ και 3 μπλόκ. Σχετικά με τον αγώνα με τον Κεραυνό είχε 4 πόντους και στα 3 παίχνιδια που αγωνίστηκε για το fiba europe cup σκόραρε 20 πόντους με μέσο όρο 6.7 πόντους ανά παιχνίδι 9 ριμπάουντ και μόλις 1 ασσίστ,στην συνέχεια της σέζον μέτα από την μεταγραφή του στο Περίστερι φάνηκε να ταίριαξε περισσότερο στην νέα του ομάδα, καθώς τελείωσε την σέζον με σχετικά καλούς αριθμούς.
Την θέση του Τσαϊρελη στο δευτερό μισό της σέζον πήρε ο Ζήσης Σαρικόπουλος όπου ήταν ο τελευταίος έλληνας παίκτης που ήρθε στον Ηρακλή και σταθήκε άτυχος κάθως με το που έκανε το ντεμπούτο του ταλαιπωρήθηκε απο τον κορονοϊο και δεν προλάβε να αγωνίστει πολύ, πέραν δυο παιχνιδιών στο πρωτάθλημα και 2 παιχνιδιών στο fiba europe cup. Ο Ελλήνας center, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη σέζον με τον παοκ σε 20 παιχνίδια είχε 115 πόντους με μέσο όρο 5.75 ανά παιχνίδι , 106 ριμπάουντ, 17 ασσίστ και 7 τάπες.Αγωνίστηκε και στο περσινό BCL όπου σε 14 παιχνίδια είχε 85 πόντους με μέσο όρο πόντων 6.1 ανά παιχνίδι , 75 ριμπάουντ , 21 ασσίστ και 7 τάπες. Φέτος στον Ηρακλή στα 2 παιχνίδια του πρωταθλήματος σκόραρε μόλις ένα καλάθι , πήρε 2 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασσίστ ενω για το fiba europe cup σε 2 παιχνίδια έβαλε 14 πόντους με μέσο όρο 7 ανά παιχνίδι και μάζεψε 5 ριμπάουντ όμως- όπως είναι φανερό- δεν προλάβαμε να εχόυμε αντιπροσωπευτικό δείγμα των ικανότητων του.
«Το βούνο» παρέμεινε:
Ο Βασίλης Καββάδας ήταν ο μόνος έλληνας παίκτης ,που αγωνιζόταν ως βασικός ,που παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα «κυανόλευκα» .Ο σέντερ του Ηρακλή προερχόμενος απο μια καταπληκτική περσινή χρονιά που τον ταλαιπωρήσε αρκέτα μέχρι να μπορέσει να αγωνιστεί όμως κατάφερε να προσαρμόστει στα «θέλω» όλων των προπονητών που πέρασαν ,στην διάρκεια που αγωνίζεται, απο την ομάδα. Πέρσι σε 18 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος σκόραρε 163 πόντους με μέσο όρο 9.06 ανά παιχνίδι, μάζεψε 109 ριμπάουντ, έδωσε 10 ασσίστ και έκανε 21 τάπες.Φέτος συνέχισε την καρίερα του με καλυτέρα στατιστικά -οχι μόνο απο τον ευατό του – αλλά και απο την υπολοιπή ομάδα αφού , σύμφωνα με την βαθμολογία του ΕΣΑΚΕ είναι ο καλυτέρος παίκτης του φετινού μπασκετικού Ηρακλή (!), παρόλο που στα τέλη της αγωνιστικής περιόδου ταλαιπωρήθηκε και αύτος απο τον κορονοΪο .Συγκεκριμένα, σε 18 παιχνίδια της Basket league σκόραρε 222 πόντους με μέσο όρο 12.33 ανά παιχνίδι , πήρε 161 ριμπάουντ έδωσε 17 ασσίστ και έκανε 19 τάπες.Στην Κύπρο στο μάτς με τον Κεραύνο για το BCL έβαλε 9 πόντους ,πήρε 9 ριμπαόυντ και είχε 2 τάπες. Για το fiba europe cup σε 5 παιχνίδια είχε 43 πόντους με μέσο όρο 8.6 ανά παιχνίδι , 33 ριμπάουντ , 4 ασσίστ και 7 κοψίματα.
Οι ανανεώσεις των νέων:
Ο Ηρακλής επένδυει στο μέλλον κάθως κρατάει «βέλη στην φάρετρα» που θα τον βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια. Πρώτος είναι ο Γιώργος Φίλλιος ,διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, που τον είδαμε να παίρνει καποιά λέπτα συμμετοχής την περσινή χρονιά αγωνιζόμενος με την φανέλα του «γηραίου» και φέτος να παίρνει αρκέτα λέπτα σε περισσότερα μάτς . Ο 19χρονός παίκτης αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, πέτυχε 12 πόντους με μέσο όρο λιγότερο απο 1 πόντο ανά παιχνίδι , πήρε 9 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασσίστ και είχε 2 κλεψίματα για το πρωτάθλημα.Ο νεαρός γκάρντ στο fiba europe cup σε 3 παιχνίδια είχε 3 πόντους με μέσο όρο 1 πόντο ανά παιχνίδι , μαζέψε 2 ριμπάουντ και αφήσε θετική εντύπωση σε όλους τους οπάδους της ομάδας.
Ο δευτέρος σε συμμετοχές την φετινή χρονιά , είναι ο νεάρος παίκτης Φώτης Γεωργάλας , ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και αυτός. Αγωνίζεται απο πέρσι με τον Ηρακλή στην Α1, οπού σε 14 παιχνίδια έβαλε 15 πόντους με μέσο όρο 1.07 ανά παιχνίδι , 10 ριμπάουντ και 1 ασσίστ. Φέτος αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια και έβαλε 3 πόντους με μέσο όρο κάτω απο 1 πόντο ανα παιχνίδι και πήρε 1 ριμπάουντ.Στις ευρωπαϊκες υποχρεώσεις της ομάδος ενώ ήταν στο ρόστερ δεν χρησιμοποιήθηκε απο τους προπονήτες.
Για ακομή μια χρονιά στο δυναμικό του ανδρικού τμηματός ήταν ο Γιώργος Πετανίδης ο οποίος πέρσι έκανε μονο 1 συμμετοχή στο πρωτάθλημα με 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ενώ φέτος έκανε 2 συμμέτοχες και σκόραρε 3 πόντους με μέσο ορο 1.50 ανά παιχνίδι 2 ριμπάουντ , 1 ασσίστ και 1 κλέψιμο.
Οι νεάροι παίκτες γεμίσαν ελπίδα τον κόσμο του Ηρακλή, προμηνυόντας ενα λαμπρό μέλλον τόσο για τους ιδίους τους παίκτες και πολυ περισσότερο για την ομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *