Η Κ. Κουρκουλούκη στο Iraklis-press24: Τα τμήματα υποδομής είναι τα θεμέλια και η βάση για κάθε σύλλογο

Η Κατερίνα Κουρκουλούκη αποτελεί μέλος της Γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή. Η νεαρή ακραία πετοσφαιρίστρια μας αναφέρει μέσο του Iraklis-press24 για τον φετινό στόχο που είχαν οι «κυανόλευκες», προσθέτοντας ακόμα πολλά σημαντικά πράγματα.

                                                                   Αναλυτικά

  • Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το βόλεϊ;

«Η αφορμή για να ασχοληθώ με το βόλεϊ ήταν αρχικά το σχολείο την εποχή του δημοτικού απλά για παιχνίδι, μέχρι που σιγά σιγά με κέρδισε σαν άθλημα και ξεκίνησα να παίζω στην ομάδα της Πτολεμαΐδας, από όπου κατάγομαι»

  • Είσαι χρόνια στον Ηρακλή.  Έχεις όνειρο να αγωνιστείς με την ομάδα στην Α1;

«Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία, νομίζω θα ήταν όνειρο κάθε αθλητή που αγαπά το σύλλογο να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ηρακλή σε μεγάλες κατηγορίες».

  • Φέτος η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά, όμως το πρωτάθλημα σταμάτησε λόγο του ιού. Το πιστεύατε φέτος ότι θα έρχονταν η άνοδος;

«Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά θεωρώ, με πολύ καλή προετοιμασία, δυνατά φιλικά και σερί νικών στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς η κατάσταση με τον κορονοϊό πάγωσε τα πάντα, η ομάδα όμως είχε αποδείξει ότι άξιζε και πίστευε στο στόχο της ανόδου. Βέβαια όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμα, δε γνωρίζουμε ποια θα είναι ή αν θα υπάρχει συνέχεια του πρωταθλήματος».

  • Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής έχουν φέρει πετοσφαιρίστριες και στην πρώτη ομάδα. Το δικό σου σχόλιο;

«Τα τμήματα υποδομής είναι τα θεμέλια και η βάση για κάθε σύλλογο. Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη σωστής δουλειάς από το να περιέχονται στα ρόστερ των πρώτων ομάδων παιδιά των τμημάτων υποδομής»

  • Το βόλεϊ Γυναικών έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όμως και πάλι οι οικονομικές βοήθειες λείπουν από την Ομοσπονδία. Τι χρειάζεται για να ανέβει ακόμα περισσότερο το άθλημα;

«Είναι γνωστό πως το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που δεν βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις του κοινού. Πιστεύω πως χρειάζεται μεγαλύτερη προβολή και προώθηση του αθλήματος τόσο στο ευρύ κοινό όσο πιο στοχευμένα και στις μικρότερες ηλικίες ούτως ώστε να ασχοληθούν με αυτό».

  • Ο κόσμος του Ηρακλή βρίσκονταν κοντά και στο τμήμα σας. Το δικό σου μήνυμα, καθώς γνωρίζεις ότι ο σύλλογος αντιμετωπίζει δυσκολίες;

«Ο Ηρακλής είναι αδιαμφισβήτητα ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος. Σίγουρα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν αντιστοιχούν στο βεληνεκές της ιστορίας του, όμως υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπά την ομάδα και θα την ανεβάσει εκεί που πραγματικά της αξίζει».

  • Πως περνάς αυτόν τον καιρό της καραντίνας;

«Ευτυχώς όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας συνεχίζω να εργάζομαι οπότε δεν έχω νιώσει και πάρα πολύ τον εγκλεισμό. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να είσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους και τις καθημερινές συνήθειες. Ελπίζω να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες και να έχει όλος ο κόσμος υγεία. Και φυσικά να επιστρέψουμε στα γήπεδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *