Ο Α. Μαϊστρέλης στο Iraklis-press24: Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ψηλά η σημαία του Ημίθεου

Ο Αυγερινός Μαϊστρέλης είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με το άθλημα Τζούντο του Ηρακλή. Ο ίδιος μας αναφέρει μέσο του Iraklis-press24  τι ήταν αυτό που των ώθησε να ασχοληθεί με το άθλημα, αλλά και άλλα σημαντικά πράγματα και για το κοινωνικό έργο του τμήματος.

                                             Αναλυτικά

  • Κ. Μαϊστρέλη από πόσο χρονών ασχολείστε με το τζούντο;

«Φέτος συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από τότε που ξεκίνησα την πορεία στο όνειρο . Το όνειρο ήταν το Άθλημα που το πρωτοείδα  σκαρφαλώνοντας σε ένα περβάζι Λυκείου όταν ήμουν 12 χρονών το 1977 στην Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας. Δυστυχώς δεν μπόρεσα τότε να ξεκινήσω  γιατί την κηδεμονία στο Κομάρνο την είχε ο Παππούς μου με φιλοξενούσε τότε στην Τσεχοσλοβακία ,για ένα χρόνο .Η χώρα που ξεκίνησα τον Αθλητισμό ήταν η Σ.Δ της Τσεχοσλοβακίας .Ο σύλλογος που ξεκίνησα τα μαχητικά Αθλήματα είναι ο Ηρακλής Στο τμήμα της πάλης».

  • Το τμήμα τζούντο έχει προσφέρει μεγάλες διακρίσεις, φτάνοντας μέχρι την Ιαπωνία και όχι μόνο. Το δικό σας σχόλιο;

«Από το 2004 που ηγούμαι στο τμήμα του Τζούντο ,το Αναγεννήσαμε τότε ξεκινήσαμε την πορεία μέσα στην καρδιά του ονείρου γιατί είμαι στον Σύλλογο που με έκανε περήφανο γιατί είμαι στο Σύλλογο του Γιώργου Ιβανώφ στο Σύλλογο του Γιώργου Κατσάνη Αυτό όμως που καθορίζει το ξαναζωντάνεμα είναι οι σχέσεις που έχω αναπτύξει στην μάνα του αθλήματος την Ιαπωνία και το Kodokan. Οι τελευταίες διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της W.J.F ήταν η μεγάλη κορύφωση της πορείας μέσα στο όνειρο. Το 2019 περάσαμε ως τμήμα μεγάλη κρίση λόγο των πεμπτοφαλαγγιτών που έχουν όνομα και επώνυμο Στην μεγάλη μάχη του Ιουνίου χάρη στις δυνάμεις του Ηρακλή καταφέραμε και βγήκαμε νικητές  με 20 χρυσά μετάλλια έναντι των 18 χρυσών που πήρε η ομάδα από την Παρτιζαν Βελιγραδίου με συνολική συμμετοχή πάνω από 180 Αθλητών –τριων».

  • Το κοινωνικό πρόσωπο στον Ηρακλή δεν έλειπε ποτέ. Στο δικό σας τμήμα έχετε φέρει ανθρώπους από το ΚΕΘΕΑ που τους διδάσκετε το άθλημα. Πείτε μας για αυτό το κοινωνικό έργο;

«Στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ εργάζομαι ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το 1997 .Από το 2013 έως το 2019 εργάστηκα στο ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Το τελευταίο διάστημα διδάσκω Τζούντο σε παιδιά ΔΑΦ Ο Αθλητισμός και ιδιαίτερα το Τζούντο με δίδαξαν μου Άλλαξαν την πορεία της Ζωής μου.Αυτό που χρωστάω το επιστέφω στους ανθρώπους που ξεκινούν το Ταξίδι της Επιστροφής στην ζωή μέσα στα Προγράμματα Απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί είμαι εργαζόμενος στην Ιθάκη του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα. Οι συμπεριληπτικές πρακτικές στην Διδασκαλία και της Προπόνησης στο Τζούντο δημιουργεί μια Δυναμική .Το τελευταίο διάστημα εκδώσαμε το Βιβλίο Μαθαίνω να Πέφτω να σηκώνομαι να Διεκδικώ πρόγραμμα διδασκαλίας τζούντο σε παιδιά δαφ».

  • Ο Ηρακλής έχει πάει σε αρκετά τουρνουά του εξωτερικού, αλλά και έχετε διοργανώσει ο ίδιος. Τα επόμενα σχέδια του τμήματος ποια είναι;

«Δυστυχώς η πανδημία μας είναι μεγάλο εμπόδιο στον προγραμματισμό μας Αλλά για εμάς η μεγαλύτερη αξία είναι αυτό της Ανθρώπινης Ζωής Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα της πανδημίας να ξεπεραστούν Να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο τατάμι των προπονήσεων και διδασκαλίας. Αν όλα πάνε καλά τον Οκτώβριο θα κάνουμε τις πρώτες εμφανίσεις σε αγώνες».

  • Ο σύλλογος βιώνει δύσκολες καταστάσεις που ενίοτε μοιάζουν στοχοποιημένες, ενώ παράλληλα παίρνει υποσχέσεις από πολιτεία και μη για λύση. Τι θα λέγατε σε αυτούς τους ανθρώπους;

«Υπάρχει λύση όταν θέλουνε να την βρούνε. Δεν ξέρω αν θέλουν να βρούνε την λύση Για μένα την καλύτερη πρόταση την έχω ακούσει από τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ  για τον Π.Γ.Σ . Αυτό το είχα προτείνει στο Γ.Σ  Δεν γνωρίζω τι έχει με αυτή την πρόταση ούτε για την τύχη της   Είμαι περήφανος όμως γιατί ως Ημίθεοι δεν έχουμε αυτό που έχουν κάποιοι Συμπολίτες   την Ελπίδα του Σκύλου Το σκύλο όσο τον κακοποιεί το αφεντικό του τόσο ελπίζει να του δώσει ένα ξεροκόμματο Εμείς δεν το έχουμε αυτό .Το αποδείξαμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

  • Ο κόσμος του Ηρακλή βιώνει για ακόμα μια χρονιά αδικίες, όπως παράδειγμα στο ποδόσφαιρο που βρίσκεται στο Γ’ Ερασιτεχνικό. Άλλος κόσμος θα άντεχε αυτά που τραβάει ο Ηρακληδέας;

«Ο στόχος είναι η περιουσία του Γ.Σ δεν τους περνά ούτε θα τους περάσει. Υπάρχει η κατάρα της γριάς Αυτό θα τους στοιχειώνει για πάντα. Ο κόσμος του Ηρακλή ,αυτός ο υπέροχος κόσμος δεν μασάει όπου υπάρχει Ηρακλής είναι δίπλα του Ατσαλωμένος και δυνατός Θα επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε, αλλά 80.11.17 το καρφί στο μάτι των Ραγιάδων της Λίγκας Που έχουν την ελπίδα του σκύλου».

  • Το δικό σας μήνυμα στον κόσμο του Ηρακλή;

« Το «80.11.17» δεν μας τσακίσατε μας ατσαλώσατε μας κάνατε να μπαίνουμε στο Ταταμι εμάς τους κυανόλευκους Τζουντόκα έχοντας στην καρδιά μας τους Ήρωες μας τον Ιβανωφ που ανατίναζε τους Ναζίδες το 1942  και του Κατσάνη που έπεσε νεκρός στο Αγιο Ιλαρίωνα το 1974 στην Κύπρο. Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ψηλά η σημαία του Ημίθεου ».

  • Πως περνάτε στην καραντίνα;

«Διαβάζω Αθλούμαι και περιμένω την Επιστροφή. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους-ες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *