Ο Παύλος Μπόφτσης έχει διακριθεί στον στίβο με την φανέλα του Ηρακλή, και πιο συγκεκριμένα στο άθλημα του τριπλούν.
Ο 27χρονος αθλητής του «Ημίθεου» μίλησε αποκλειστικά στο Iraklis-press24 για το πως ήρθε από την Νάουσα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και τους επόμενους στόχους που έχει βάλει.
Αναλυτικά
- Παύλο η αφορμή για να ξεκινήσεις τον στίβο ποια ήταν;
«Στίβο ξεκίνησα τυχαία , το 2004, όταν πήγαινα στην 6η δημοτικού και συμμετείχα στους σχολικούς αγώνες της περιοχής στο άλμα σε μήκος. Είχα βγει πρώτος στα σχολεία της Νάουσας και στις γύρω περιοχές, εκεί με είδε ο πρώτος μου προπονητής ο κ. Μπόλας Αντώνης, μου είπε αν θέλω να ξεκινήσω προπονήσεις με την ομάδα στίβου της Νάουσας και ξεκίνησα».
- Δοκίμασες και άλλα αγωνίσματα και κατέληξες στο τριπλούν;
«Από αγωνίσματα του στίβου δεν μου άρεσε κάτι άλλο εκτός από τα άλματα. Ξεκίνησα με το μήκος 12 χρονών και στα 14 μου έκανα για πρώτη φορά τριπλούν, κέρδισα τους πανελλήνιος αγώνες στις ηλικίες Κ16 με περίπου 1 μέτρο διαφορά από τον δεύτερο. Από τότε το τριπλούν έγινε το κύριο αγώνισμα της ασχολίας μου στην προπόνηση.
Βέβαια εκτός από τον στίβο ασχολούμουν και με το ποδόσφαιρο, μέχρι 15 χρονών και ήμουν αρκετά καλός και με αριστερό πόδι! Δεν ξέρω αν έκανα καριέρα στο ποδόσφαιρο αλλά η αλήθεια είναι πως προτίμησα τον στίβο και δεν μετάνιωσα γι’ αυτό».
- Οι διακρίσεις και τα μετάλλια έρχονται το ένα μετά το άλλο. Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να γίνομαι συνεχώς καλύτερος, , να εξελίσσομαι, πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως αθλητής. Το νόημα δεν είναι στα μετάλλια, αυτό που μένει στο τέλος είναι οι στιγμές, οι συγκινήσεις, οι χάρες, οι λύπες, οι σχέσεις που αναπτύσσονται, όλη αυτή η διαδρομή που σου διδάσκει πολλά».
- Ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα άλματα στον στίβο. Πες μας δυο λόγια πως ήρθες στον Ηρακλή και πως ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;
«Ο Ηρακλής ήταν ο κορυφαίος σύλλογος στον Στίβο πριν από πολλά χρόνια, έφτασε στο σημείο 0 κοντά στην καταστροφή και τα τελευταία 4-5 χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια από τους βετεράνους αθλητές του Ηρακλή, αρχικά να κρατήσουν ενεργό αυτόν τον ιστορικό σύλλογο. Τα κατάφεραν με επιτυχία και συνεχίζουμε ανοδικά. Πάντως υπάρχουν πολλές δυσκολίες και οι άνθρωποι αυτοί κάνουν μεγάλες προσπάθειες και χρειάζονται στήριξη από την οικογένεια του Ηρακλή.
Η συνεργασία μας ξεκίνησε το 2016 πρώτα ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και από το 2018 ήρθε και η μεταγραφή στην ομάδα.
Θέλω να πω ενα ευχαριστώ στον έφορο του συλλόγου τον κύριο Τσιντζιλη, καθώς το 2016 μου πρόσφερε δουλειά και με βοήθησε μ ‘αυτόν τον τρόπο να ξαναρχίσω τον αθλητισμό καθώς είχα σταματήσει για 1 χρόνο και δούλευα σε cafe-bar».
- Ο επόμενος στόχος ποιος είναι για τον Παύλο Μπόφτση;
«Ο επόμενος στόχος μου είναι να συμμετέχω σε κάποια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ομάδα. Αυτό γίνεται όμως μόνο με πολύ σκληρή δουλειά στην προπόνηση και πίστη στις δυνάμεις μου. Πολλές φορές απογοητεύομαι καθώς οι συνθήκες δεν είναι καλές και υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Είμαι 100% σίγουρος πως αν είχα μεγαλύτερη στήριξη, οικονομικά και ψυχικά θα ήταν πολύ ποιο εύκολα τα πράγματα για μένα και είμαι σίγουρος πως θα είχα πετύχει 100% καλυτέρα αποτελέσματα. Γιατί πέρα απ’ τις οικονομικές δυσκολίες, υπάρχει και ψυχική φθορά. Γι’ αυτό θέλω να πω και ένα ευχαριστώ στον προπονητή μου Τσουγκο Γιώργο ( σ.σ. Γυμναστή της ομάδας βόλεϊ στις χρυσές εποχές) που με στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω κανένα παράπονο από τον στίβο του Ηρακλή, οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν και βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν».
- Ο Ηρακλής έχει αντιμετωπίσει πολλούς άθλους σαν σύλλογος από την αρχή της ιστορίας του. Το δικό σου μήνυμα στον κόσμο του Ηρακλή;
«Στον κόσμο του Ηρακλή θέλω να πω, να συνεχίσουν να αγαπούν τον σύλλογο να στηρίζουν με οποίον τρόπο μπορούν, όχι μόνο τα ομαδικά αθλήματα αλλά και τον στίβο. Πιστεύω πως θα έρθουν ξανά ένδοξες μέρες για τον σύλλογο υπάρχει μεγάλη ιστορία και μεγάλη δυναμική. Να μην χάσουν την πίστη τους, ο Ηρακλής θα πρωταγωνιστήσει ξανά».
- Πως περνάς αυτές τις ημέρες της καραντίνας;
«Είμαι στην Θεσσαλονίκη, κάνω 1 προπόνηση την ημέρα, όπου μπορώ, για να συντηρούμαι σε μια καλή κατάσταση. 2 μήνες τώρα έχω περάσει αρκετό χρόνο μονός μου και μπορώ να πω πως τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Μαγειρεύω, διαβάζω βιβλία, βλέπω ταινίες και κάνω υπομονή και όνειρα για την συνέχεια».