Κορονοϊος: Η επόμενη ημέρα από εμάς εξαρτάται. Ναι στην ψυχραιμία- Όχι στην αφέλεια

Οι παλιοί θυμούνται πολλά περιστατικά πανδημιών, όμως τον καιρό της τεχνολογίας, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας ιός θα σκορπούσε τον φόβο, τον τρόμο, αλλά και τον θάνατο σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους, αλλά επειδή ο βαπτισμένος «Κορονοϊός» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ίσως φτάσουμε και σε εξαψήφιο αριθμό αποθανόντων!

Αυτή την στιγμή που μιλάμε η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο παγκοσμίου πολέμου, καθώς τα κρούσματα καθημερινώς αυξάνονται. Πολλά από αυτά νοσούν σε ήπια μορφή, όμως όλοι πρέπει να προσέχουν, καθώς όλος ο ιατρικός οργανισμός μιλάει για έναν ύπουλο αόρατο εχθρό που μπορεί να «χτυπήσει» οποιαδήποτε ηλικία. Η προσοχή που χρειάζεται είναι γνωστή, όμως υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της ιστορίας του ιού που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταδοθεί, γεγονός το οποίο μπορεί να φέρει και μέτρα που είδαμε στην Ταιβάν (σ.σ. Ακραία καταστολή με συλλήψεις ανθρώπων που είχαν τον ιό), αλλά και απαγορέψη κυκλοφορίας εάν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος, πράγμα το οποίο πάει περισσότερο σε ηλικιωμένα άτομα που έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό, είτε ευπαθείς ομάδες οι οποίες ως γνωστών βρίσκονται πρώτες στην λίστα κινδύνου.

                                   Τα μέτρα και η αφέλεια

Τα μέτρα έχουν να κάνουν  με την μάσκα ώστε να μην υπάρξει μετάδοση, όπως και τα γάντια επίσης. Όλα τα μαγαζιά σχεδόν έχουν κλείσει ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, ενώ έχουν παρθεί μέτρα για σούπερ μάρκετ, ντελίβερι και άλλα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών. Ο περισσότερος κόσμος έχει καταλάβει πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά υπάρχουν και αυτοί που αγνοούν τα μέτρα, αναφερόμενοι στην υπερβολή των ΜΜΕ αλλά και άλλων γεγονότων. Στο διαδίκτυο υπάρχουν σαφέστατες οδηγίες, αλλά αυτές αγνοούνται, όμως ο αδιάψευστος μάρτυρας υπάρχει παντού και δεν ξέρει κανείς που μπορεί να τον βρει. Ο φόβος έφερε μαζική έξοδο σε παραλίες και χωριά, αλλά και πάλι αυτό είναι επικίνδυνο καθώς και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει συνωστισμός και όχι μόνο. Η αποσυμφόρηση έχει να κάνει περισσότερο ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και να φτάσει η κατάσταση σε ένα σημείο το οποίο ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας να βρει την ουσία και όχι όλα αυτά τα «Fake News» που ακούγονται δεξιά και αριστερά. Η αφέλεια είναι και αυτή μεταδοτική, διότι δεν έχει βρει άνθρωπο της οικογένειας και η αφέλεια φεύγει όταν έρθει το πρόβλημα στο σπίτι μας. Με την τακτική αυτή τα μέτρα θα αυξηθούν, καθώς για αυτόν τον λίγο κόσμο που δεν έχει καταλάβει το πρόβλημα θα την «πληρώσουν» και οι υπόλοιποι που βαδίζουν στο πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι». Δεν το λένε μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο και καλό είναι να ενημερωθούν και να ενημερώσουν όσους δεν ξέρουν!

                                    «Fake News»- Κερδοσκοπία

Σε αυτή την δύσκολη διαδρομή της «ζούγκλας», κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν «κλίκ» και να πλασάρουν την πραμάτεια τους χωρίς ουσία και ρεπορτάζ. Η αναισθησία έχει φτάσει στο ζενίθ, αφού οι κακεντρεχείς αυτοί τύποι κοιτάνε να δώσουν ελπίδα, είτε να πανικοβάλλουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο, γράφοντας περί θεωριών συνωμοσίας, είτε θρησκευτικές αποκαλύψεις του παρελθόντος. Ξεχνούν όμως πως όλα αυτά φέρνουν μόνο προβλήματα, γεγονός το οποίο έχουν εκμεταλλευτεί στην αγορά, αυξάνοντας κατακόρυφα τις τιμές σε είδη υγιεινής, αλλά και άλλων πραγμάτων. Αυτή η μαζικοποίηση του «Κίτρινου Τύπου» έφερε πάρα πολύ κόσμο στα σούπερ μάρκετ που ο καθένας έπαιρνε από δέκα πράγματα, αγνοώντας τον διπλανό του. Το ίδιο συνέβη και στα φαρμακεία και σε άλλα μαγαζιά, μη σκεπτόμενοι την επόμενη ημέρα. Τέτοιες τακτικές αποσκοπούν σε ανέβασμα τιμών, αλλά και άλλων ανθρώπων που κερδίζουν πάνω στον πόνο και στον φόβο του άλλου. Δεν μπορεί μια μάσκα να έχει 11 ευρώ και πολύ παραπάνω επειδή συνέβη αυτό με τον ιό! Αυτό το εμπόριο μόνο κακό κάνει, διότι δεν μπορείς να κερδίζεις πάνω σε ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή, ούτε σε ανθρώπους που βρίσκονται σε καταστολή, ούτε στον πανικό και στον φόβο, γιατί αυτό κάνει ο κερδοσκόπος, κερδίζει πάνω σε όλα αυτά, παίζοντας για τα καλά τον ηθοποιό στην δημοσιότητα αλλά και στον συνάνθρωπο του!  Αυτό πρέπει να αλλάξει και άμεσα μάλιστα και το πως, τον γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να πάρουν τα μέτρα!

                          Φήμες και αλήθειες περί εμβολίου

Οι ελπίδες δεν χάνονται ποτέ για την επόμενη ημέρα, αλλά επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει, ήδη έχει ξεκινήσει από εταιρίες βιοτεχνολογίας οι δοκιμές για το εμβόλιο που θα φέρει ξανά την «ζωή» σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί από τους ανθρώπους που εργάζονται για την επόμενη ημέρα, διαλύουν αυτόματα τις φήμες περί χορήγησης σε ανθρώπους που πληρώνουν ήδη για να πάρουν το εμβόλιο. Οι ίδιοι οι οργανισμοί που ασχολούνται έχουν αναφερθεί πως δοκιμάζουν διάφορα πράγματα ώστε το Φθινόπωρο να υπάρξει στην παγκόσμια αγορά. Αισιόδοξος εμφανίζεται ο επικεφαλής της εταιρείας βιοτεχνολογίας CureVac του Τίμπιγκεν Φραντς Βέρνερ Χάας για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τα σχετικά δεδομένα θα είναι διαθέσιμα κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Εάν τα δεδομένα είναι καλά και οι αρχές δώσουν την έγκρισή τους, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια μεγαλύτερης έκτασης δοκιμή φέτος. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν τότε το εμβόλιο. Το πότε το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για το ευρύ κοινό – αν θα είναι φέτος ή στις αρχές του 2021 – εξαρτάται από το αποτέλεσμα της κλινικής δοκιμής και την απόφαση των αρμοδίων αρχών. Σε μια ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση θα μπορούσαν να παραχθούν από 200 μέχρι και 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού ετησίως. Η πρώτη ενεργοποίηση της παραγωγής είναι ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Χάας σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του οικονομικού περιοδικού «WirtschaftsWoche», δήλωσε.

Η CureVac, η οποία πρόσφατα έλαβε επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως και 80 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για την επέκταση μιας άλλης εγκατάστασης παραγωγής. «Η εγκατάσταση αυτή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2022. Θα μπορούσαμε τότε να παράγουμε ένα δισεκατομμύριο ή περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ετησίως εκεί. Η μονάδα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή άλλων εμβολίων, για παράδειγμα στην περίπτωση συγκρίσιμης έξαρσης επιδημιών», τόνισε επίσης ο Χάας.

Προ ημερών η Welt am Sonntag δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να εξασφαλίσει με χρήματα αποκλειστικά για τις ΗΠΑ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ενδεχομένως θα προκύψει από τις έρευνες της CureVac, προσφέροντάς της μεγάλο χρηματικό ποσό, κάτι το οποίο διαψεύσθηκε όμως από την εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την Γιουχάν αλλά και για άλλα μέρη που συνεργάζονται για την κατάρρευση του ύπουλου ιού. Τα αισιόδοξα μηνύματα φτάνουν, αλλά αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι διαφορετικά και όλοι πρέπει να έχουν κατά νου την προσωπική υγιεινή τους.

                   Η βοήθεια που μπορεί να γίνει μεγαλύτερη

Αρκετός αθλητικός κόσμος και γενικά διασημότητες έχουν προσφέρει τον όβολο τους που μπορεί να γίνει μεγαλύτερος από μια διαφημιστική καμπάνια. Πολλοί από αυτούς έχουν συνδράμει οικονομικά για τα απαραίτητα που χρειάζεται κάθε νοσοκομείο. Η προσφορά μπορεί να γίνει πολύ περισσότερη και αυτό ήδη έχει ξεκινήσει από ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, ηθοποιούς κ.α. Κάθε ημέρα όμως αυτό πρέπει να αυξάνεται και να μην μένουμε απλά στα λόγια και στα μηνύματα. Η εκάστοτε χώρα πρέπει να σκεφτεί ομαδικά και να πράξει τα δέοντα για τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινή μάχη για την ζωή, αλλά και τους επόμενους που θα μπούνε σε αυτή την μεγάλη δυσκολία. Τα πακέτα δανείων και οι βοήθειες δεν φτάνουν, αλλά εδώ χρειάζεται συνεργασία σε όλα για όλους! Δεν μιλάμε τώρα μόνο για την συγκεκριμένη πανδημία, αλλά μιλάμε και για πράγματα που δεν έχουν γίνει καν, αλλά και ούτε ήταν ποτέ στα πλάνα! Να φτιαχτούν νέα νοσοκομεία, νέα φάρμακα, νέα εμβόλια, νέες μονάδες ευπαθών ομάδων και ούτω καθ’ εξής. Για κάποιους όμως η εξουσία και η θέση είναι παραπάνω από την ανθρώπινη ζωή, καθώς ο στόχος είναι μόνο τα χρήματα και η σκέψη τους είναι το πως θα κερδίσουν περισσότερα!

                          Εγκλεισμός- Μένουμε Σπίτι

Η προσοχή που πρέπει να έχει κάποιος αυτές τις ημέρες δεν έχει να κάνει με εγκλεισμό, αλλά με την προστασία. Ο πραγματικός εγκλεισμός είναι ο ψυχολογικός για ανθρώπους που παλεύουν να κερδίσουν την μάχη με την ελευθερία στην ζωή. Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία, δείτε τι γίνεται καθημερινά στον κόσμο, δείτε τι γίνεται στα νοσοκομεία, δείτε…

Πόσο θα ήθελε ο διασωληνωμένος να είναι σπίτι του και να βλέπει ταινία με την οικογένεια του; Πόσο ήθελε να απολαύσει ένα ωραίο πιάτο φαγητό; Πόσο θα ήθελε να βλέπει τον ήλιο όταν ξυπνάει; Πόσοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες θα ήθελαν να είναι σπίτι; Αναρωτηθείτε πόσοι έχουμε κλάψει με τα πιο απλά βίντεο στο διαδίκτυο; Σκεφτείτε εσάς, την οικογένεια σας, τους φίλους σας, γιατί θα έρθει πάλι ο καιρός που θα συναντηθούμε ξανά έξω. Μένουμε σπίτι, πάμε την βόλτα μας και αποβάλλουμε τον «Κίτρινο Τύπο» από πάνω μας.

Δεν θα κλείσουμε αποτρόπαια, ούτε θα σας παραπέμψουμε στη Ιταλία και σε άλλες αρρώστιες που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Ας αναλογιστούμε την σοβαρότητα της κατάστασης ώστε σε λίγο καιρό να μπορούμε να πηγαίνουμε ξανά τις βόλτες μας, στο γήπεδο, για καφέδες με την παρέα μας. Η υπομονή είναι αρετή, όμως αυτή για την ώρα πρέπει να γίνει και φίλη μας, καθώς θα μας προστατέψει και θα απομακρύνει την αφέλεια. Όλοι είμαστε σε ένα καράβι που βρίσκεται στην μέση του Ειρηνικού και έχει τρικυμία, αλλά πρέπει όλοι να το προστατεύσουμε και να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Μένουμε σπίτι- Μένουμε Υγιείς- Προσέχουμε τις οδηγίες των γιατρών- Προχωράμε στην επόμενη ημέρα- Δεν ακούμε οποιονδήποτε που να μας οδηγήσει στην αφέλεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *