Μια φαμίλια-Δυο ομάδες

Όταν πριν μερικές ημέρες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο κανείς δε φανταζόταν τι θα επακολουθήσει (ή καλύτερα, κάνεις πλην των Ηρακλειδέων).

Το τηλεοπτικό κανάλι One και οι ρεπόρτερ του συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία που μαρτυρούσαν ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί μεταξύ των ΠΑΕ Παοκ και Ξάνθης. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ την ίδια ώρα Παοκ και Ξάνθη εμφανίζονταν ήρεμοι και καθησυχαστικοί προς τα ποίμνιά τους.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μελετώντας τα όσα έφτασαν στα χέρια της, έκρινε σκόπιμο να καλέσει τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ, ώστε να δώσουν εξηγήσεις προς διαλεύκανση της υπόθεσης. Στη σχετική διαδικασία παραβρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ 1964, Αλέξης Κούγιας, για να υπερασπιστεί το έννομο συμφέρον της ομάδας του. Η Επιτροπή δεν επέτρεψε στον Α. Κούγια να παρακολουθήσει τις εργασίες της, δέχθηκε όμως όσα επιπρόσθετα στοιχεία είχε να καταθέσει ο τελευταίος, τα οποία κάθε άλλο παρά αδιάφορα ήταν. Ο Κούγιας απέδειξε ότι η Ξάνθη ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη και στην εταιρεία που είναι η βασική χρηματοδότης όλων των εταιρειών του. Επιπλέον, παρουσίασε βασικές ενδείξεις ότι άτομα τα οποία συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Ξάνθης, μετέχουν και στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ.
Φτάνουμε λοιπόν στη χτεσινή ημέρα, 27η Ιανουαρίου 2020. Η ημέρα αναγράφεται και ολογράφως καθώς θα γραφτεί στην ιστορία. Η Επιτροπή κατόπιν μελέτης όλων των στοιχείων αποφασίζει ότι έχουμε να κάνουμε με τη πρώτη περίπτωση πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πλέον αποδεδειγμένο, οριστικό και τελεσίδικο ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι κάτοχος και των δύο εμπλεκομένων ποδοσφαιρικών ομάδων, παρά το γεγονός ότι από τη πρώτη στιγμή τα δικηγορικά επιτελεία έκαναν προσπάθειες να παρουσιαστεί ως απλός σύμβουλος της ΠΑΕ Παοκ και ως ασχετο προς την ιδιοκτησία της Ξάνθης, η οποία υποστηρίχθηκε ότι ανήκει στον Ιωάννη Καλπαζίδη, ανηψιό του Σαββίδη.

Την ώρα που η Επιτροπή εξέδωσε την απόφαση ότι υφίσταται πολυϊδιοκτήσια, εισηγήθηκε την ποινή που ΠΡΕΠΕΙ να επιβληθεί, σύμφωνα με το νόμο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ. Με ψήφους 3-2 ο Παοκ υποβιβάζεται για το καθεστώς πολυϊδιοκτήσιας που δημιούργησε ο Σαββίδης, ενώ η Ξάνθη υποβιβάζεται με ψήφους 4-1, διότι δεν ενημέρωσε για την αγοραπωλησία του μετοχικό της κεφαλαίου.

Τα όσα ακολούθησαν λίγο πολύ είναι γνωστά. Πλέον είμαστε όλοι θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου. Οι ιθύνοντες του Παοκ σκίζουν τα ιμάτιά τους, και διαμαρτύρονται φτάνοντας σε ακρότητες, προκαλώντας γέλια στο πανελλήνιο. Και πώς όχι; Αυτοί που ισχυρίζονταν ότι ο μεγαλομέτοχός τους θα έφερνε την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα κλαίνε μπροστά στο βάρος της δίκαιης ποινής που θα έπρεπε να τους επιβληθεί. Φυσικά αδυνατώντας να δεχτούν την εφαρμογή της νομοθεσίας πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να γλυτώσουν τα χειρότερα. Αλήθεια κύριοι, εσείς δεν ήσασταν που θα παλεύατε εναντίον του κατεστημένου του Ολυμπιακού; Εσείς δεν ήσασταν που συμφωνούσατε στον υποβιβασμό του Ηρακλή για δυσφήμηση του αθλήματος; Τώρα γιατί δεν έχετε το θάρρος να αναλάβετε την ευθύνη; Τρέμετε μπροστά στην απόφαση. Και τρέμετε γιατί πάντα επιθυμία σας ήταν να πετύχετε αυτό το οποίο είστε τα τελευταία τρία χρόνια, το σάπιο ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. Κάτι πιο βρώμικο από αυτό που θα καταστρέφατε! Κι όμως όλοι κατανόουν τι πραγματικά είστε. Παρολου που δεν πίστευαν ότι θα επιβάλλατε μία αυτοκρατορία διαπλοκής στηριζόμενη σε ρούβλια.

Αυτή η απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει στο πανελλήνιο ότι όσες αθλιότητες πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια ωχριούν μπροστά στη δική σας ασέλγεια πάνω στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι η παρούσα ηγεμονία είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τύχει στον εγχώριο αθλητισμό. Όταν σπρώχνεις ευρωβουλευτές σε παραίτηση, και καταφέρεσαι εναντίον του υπουργού που επιχειρεί τη συγκάλυψη του σκανδάλου, αποδεικνύεις απλούστατα ότι βρίσκεσαι σε τρικυμία.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί εξαιρετική μεθόδευση το γεγονός ότι στρέφεστε κατά του Αυγενάκη, προκείμενου να αυτοπαρουσιαστείτε ως επαναστάτες. Η στάση της κυβέρνησης όμως σας αδειάζει, καθώς όταν οι νόμοι αλλάζουν εν μία νυκτί για να γλυτώσεις αυτά που σου αξίζουν μάλλον δεν είσαι επαναστάτης αλλά η ίδια γάγγραινα.

Υγ. Ο λαός του Ηρακλή, είχε προβλέψει όσα συμβαίνουν. Τώρα απλά έρχεται η επιβεβαίωση.

Υγ2. Το γεγονός ότι έχετε στήσει τη μεγαλύτερη πλεκτάνη στην ελληνική αθλητική ιστορία θα σας στοιχειώνει για ΠΑΝΤΑ! Να σας χαίρεστε…

ΥΓ3. ΗΡΑΚΛΗΣ, παράσημο αρετής και τιμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *