Ακυβέρνητο καράβι στο Παλέ. Βυθίζεται αύτανδρος…

Ο Ηρακλής ηττήθηκε με τα χέρια κάτω και στο Παλέ. Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε θεαματικά και όλοι θεωρήσαμε ότι η ομάδα θα είχε ένα εύκολο απόγευμα, όμως η συνέχεια ήταν οδυνηρή. Ο Ηρακλής από το δεύτερο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε στο παρκέ χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Το παιχνίδι έφευγε από τα χέρια του Γηραιού και περνούσε σε αυτά του Άρη. Ο προπονητής του Ηρακλή επέλεξε να ανακατεύει συνεχώς τη τράπουλα χωρίς να βρίσκει λύση. Απώλεσε την όποια διάφορα έχτιζε η ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια οι κινήσεις του φαίνονταν σπασμωδικές.

Παίχτες που πάλι ξεχάστηκαν στον πάγκο. Παίχτες που έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο ενώ δεν μπορούσαν να προσφέρουν. Καιι από την άλλη παίχτες στρέφονταν προς τον πάγκο ζητώντας οδηγίες, χωρίς να προκύπτει κάτι ουσιαστικό. Με τον προπονητή μάλιστα να αναρωτιέται γιατί ζητούν οδηγίες. Οι αλλαγές δεν απέδιδαν και ενώ ο Άρης πατούσε γκάζι, ο Καστρίτης δε κατάφερνε να βρει τρόπο αντίδρασης. Αποκορύφωμα της αδυναμίας του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας ήταν ο εκνευρισμός που προκάλεσε στους ίδιους του τους παίκτες. Πρώτη φορά είδαμε παίχτες να μη δίνουν το χέρι στο προπονητή, να πηγαίνουν στον άκρη του πάγκου φανερά εκνευρισμένοι και να μην πηγαίνουν να ακούσουν τις οδηγίες στα time out.

Ο Ηρακλής παρουσίασε εικόνα αποσύνθεσης στο παρκέ του Παλέ και αν σε προηγούμενες αναμετρήσεις κάναμε λόγο για συμμετοχή των διαιτητών στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων, σήμερα η διαιτησία δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο. Αντιθέτως η ευθύνη για τη τραγική εμφάνιση βαραίνει αποκλειστικά τον προπονητή και τους παίκτες. Τον μεν προπονητή γιατί δείχνει εκτός τόπου και χρόνου, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου, τη στιγμή που η ομάδα αυτοκαταστρέφεται. Τους δε παίκτες γιατί ορισμένοι εξ αυτών δείχνουν να έχουν χάσει την όρεξη τους για το άθλημα, καθώς δε μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά το γεγονός ότι η μπάλα έφευγε από τα χέρια τους κατά λάθος συνεχώς, παραδείγματος χάριν.

Τα ευχολόγια προς παίχτες και προπονητές δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, συνεπώς απαιτείται ένα ηλεκτροσόκ, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της ομάδας όσο είναι καιρός. Η συνέχεια προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου ότι ο Ηρακλής θα ταξιδέψει στη Κρήτη για τον αγώνα με το Ρέθυμνο και στη συνέχεια θα υποδεχθεί την αρκετά βελτιωμένη Λάρισα. Το ηλεκτροσόκ λοιπόν κρίνεται απαραίτητο, είτε αυτό λέγεται απομάκρυνση του προπονητή, είτε επιβολή κάποιου προστίμου. Πρέπει επιτέλους έμπρακτα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν τις επιλογές τους.Μόνο έτσι θα ανατραπεί η κοινή αντίληψη ότι κάποιοι στο τμήμα μπάσκετ υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου που κάθε Σάββατο κάνει sold out το Ιβανώφειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *